English

WE HAVE NEW WEBSITES https://gekkoono.weebly.com/

Näiltä sivuilta löydät yleistä tietoa kainkoira (ent. kai) rodusta ja omista koiristani. Sivuilta voit myös lukea kasvattieni kuulumisia.
Aluksi voisin kertoa hieman itsestäni ja siitä mistä kaikki lähti. Olen Mertasen Mirka Kuopiosta. Kotoisin olen Kiuruvedeltä Pohjois-Savosta. Eläimet ovat kuuluneet elämääni vauvasta asti; kiitos äitini. Kissoja meillä on ollut koko elämäni ajan ja koirat tulivat mukaan perheeseen, kun olin noin kymmenen vuotias. Vuonna 1998 perheeseemme muutti englanninspringerspanieli Doni ja vuonna 2000 sain sitten ihka oman koiran, kun sain syntymäpäivälahjaksi Donin pennun Mistyn (Donahuen Bonnie). Misty ei ollut mikään helppo tapaus murkkuiässä, mutta yksi maailman helpoiten koulutettavista koirista kyllä ja murkkuiän mentyä ohitse oikea jokaisen likan unelmakoira. Mistyn kanssa käytiin muutaman kerran näyttelyssä, mutta siihempä se harrastus sitten jäikin.
Vuonna 2003 perheeseemme muutti schipperke narttu Hani ja sen kanssa totaalisesti hurahdin koiranäyttelyihin. Schipperkeissä on se huono puoli, että tahtoovat hurmata luonteeltaan ja niitä haluaa toisen ja sitten kolmannen jne. :D. Noh, kotoa sipukoita löytyy tällä hetkellä neljä. Hanin lisäksi on Pepe, Kiti ja Hilu. Kitistä omistan osan, mutta se asuu pysyvästi äidilläni. Mistyn jouduttiin lopettamaan vuonna 2006 ja sen jälkeen haave ihka omasta koirasta kyti pikkuhiljaa. Halusin yleisesti terveen rodun ja suunnilleen springerin kokoisen. Eri rotuja mietin ja tutkiskelin. Sitten kohdalleni osui kai :).

Kiinnoistuin tästä japanilaisesta alkuperäisrodusta saatuani joululahjaksi koirakirjan, jossa oli kain rotumääritelmä ja kuva rodusta. Siitäpä alkoikin sitten intensiivinen tiedon etsiminen rodusta internetin ihmeellisestä maailmasta. Silloin tietoa löytyi todella vähän ja päätinkin haudata idean joksikin aikaa, kuitenkin aina silloin tällöin etsien innokkaana lisätietoja tästä suht harvinaisesta rodusta. Totta kai listalla oli myös muitakin rotuja ja osaan kävin näyttelyissäkin tutustumassa, mutta mikään niistä ei "iskenyt" kuten kai.
Alkuvuodesta 2007 kirjoitin sitten Ifen kasvattajalle Marianille kysellen hieman kaista ja hänen koiristaan. Kirjotin myös muutamalla muulle kasvattajalle, mutta lopulta päätin varata pennun Marianilta. Koko vuosi 2008 jännättiin josko pentuja syntyisi ja joulun aikaan sain sitten iloviestin rapakon takaa. Oli syntynyt kaksi narttu pentua ja toinen oli varattuna minulle, jos vain siis edelleen halusin sen. No totta kai halusin! Varmasti paras joululahja tähän mennessä, vaikka tulikin muutaman päivän myöhässä. Nyt piti vain odottaa sitten neljä kuukautta ennen kuin saisin hauvan kokonaan itselleni. Ja ne olivatkin pitkät neljä kuukautta! Mutta odottamisen arvoiset. Kuukaudet menivät suunnitellessa koiran haku matkaa. Tietenkin piti hoitaa pennulle myös tarvittavat asiakirjat, rokotukset ja varata lento. Pääsiäisenä 2009 kävin noutamassa tämän kauniin tyttösen koto-Suomeen.
Helmikuussa 2011 laumaamme saapui sitten mies vahvistusta toiselta puolelta maailmaa. Nuuk lensi pitkän matkan luoksemme Yakushima saarelta Japanista. Nuukin saapuessa Suomeen pakkasta oli lähemmäs -35 celsiusta, mutta poikahan ei ollut lumesta eikä kylmyydestä moksiskaan vaan hurmasi lentokentällä jo kaikki vastaantulijat. Nuuk on osottautunut erittäin mukavaksi ja avoimeksi kaiksi. Elämästäni Ifen ja Nuukin kanssa voit lukea lisää "Elämää kain kanssa"-sivulta. Kennelnimen Gekkoo No sain kesäkuussa 2011. Gekkoo No on japania ja tarkoittaa kuun valon.
Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2010 ja jatkokurssin vuonna 2012. Lisäksi olen ollut perustamassa Suomen Nihonken ry:tä ja toiminut yhdistyksen sihteerinä ja jäsensihteerinä.
PS. Kuvia ei anneta virtuaalikenneleiden käyttöön!

Päivityksiä:

21.12 Uutisia päivitetty
16.10 Uutisia päivitetty
11.09 Lisätty koiria, päivitetty pentusivut
10.02. Päivitetty rotumääritelmä
23.01. Lisätty teksti kain väreistä "Tietoa rodusta"-alle